Een volgend deel

Op zondag na de rustdag, en ik de Pyreneeën overstak is er veel gebeurd. De oversteek verliep niet geheel soepel waardoor de wandeling ruim 11,5 uur duurde. Onderweg was er veel wind en op het laatst zelfs sneeuw. Dus voordat we, ik en mijn Canadeese wandelvriend Roncescvalles bereikten, was het ruim 19.30 uur. En helaas geen warme maaltijd.

De dag erop de weg naar… Zubirri een kleine gemeenschap met een goede gemeente Alberque. Alleen de afdalingen en stijgingen onderweg waren soms erg tot zeer erg steil over een met veel rotsen en stenen bedekte paden, wat soms tot angstige momenten leidde. ´s Avond voor het eerst een Pelgrims menu, niet te begrijpen hoe het kan voor die prijs.

Eenzaamheid

Afbeelding 6 van 29

Eenzaam en alleen

De dag daarna op weg naar Pamplona, een universiteitsstad en de stad van de stieren, in de stad met daarvoor allemaal die figuren in het wit.
Alleen daar wilde ik niet slapen, mij veel te druk. Dus koos ik voor het klooster in Trinidad de Arre, een rustige plek net voordat je Pamplona intrekt.
Een rustige avond maar helaas een onrustige nacht, ik kan nog steeds niet wennen aan elke keer een vreemd bed. Had vannacht een vreemde droom en werd gillend wakker, wat enige mede pelgrims niet prettig vonden.

Koffie en frisdrank mogelijkheid in Larrasoaina

Afbeelding 1 van 44

Koffie en frisdrank mogelijkheid in Larrasoaina

Vandaag 24 april toch maar weer verder gereisd met in gedachten Cizur Menor maar dat liep verkeerd. Missen van de Herberg dus dat werd doorwandelen tot een volgend dorp. Het geen uiteindelijk leidde tot het oversteken van de Alto de Perdon, de herberg in Zakirikie (Baskisch) was namelijk opgeheven, met dan het uit eindelijk vinden van een plekje in Uterga. Een goed en gezellig Hostel/Pension met een diversiteit van mensen en gedachten met wederom een uitstekend verzorgd pelgrims menu als avond maaltijd.Nadat dit was genuttigd nog even mijn dagboekje bijgewerkt en dan op tijd naar bed voor een volgend traject, Punta la Reina en verder.

Voor zover dit nieuwe stukje reisverslag.

1 gedachte op “Een volgend deel

  1. Querido Peregrino.
    Wat fijn om zo je belevenissen te lezen.Heerlijk in je eigen stijl. Ik geniet ervan.
    Je hebt dus al behoorlijk moeten afzien…………………maar dat kan je, dat weet ik.
    Ik vind het fijn dat het goed met je gaat. En wat leuk dat je allerlei mensen hebt ontmoet. Je komt vast met een goed gevuld adresboek te zitten, denk je ook niet?
    hier laat ik het bij voor nu. Je doet het prima volgens mij. Ik omhels je op afstand en geef je een dikke knuffel mee voor de volgende dagen. Liefs van Arie en @nnelies X3

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.