Weer thuis

Nadat ik woensdag mijn Franse kennis Benoît en zoon weer zag vóór dat ze de trappen naderden om bij het grote plein te geraken was het een hartelijk welkom waarbij we beiden een traantje moesten wegpinken, ondanks dat we elkaar pas kort kennen is er toch een band ontstaan. Nadat ik heb heb begeleid naar het grote plein en het Pelgrims buro waren ze beide verbaasd over de Compostela welke ze ontvingen en het afstands certificaat iets wat in een moeite wordt geprint. Hierna was het bijpraten bij een glas wijn.

Toen ik hen uitnodigde voor een hapje te eten, het was lunchtijd, draaide zijn zoon de rollen om en werd er gegeten bij een voor mij onbekend restaurant. Bleek er een te zijn met een Michelin *, waar ik iets heb gegeten wat voor mij totaal onbekend was gefrituurde varkensoren en nog meer lekkers. Na de lunch nog even bijpraten en afgesproken om gezamelijk de Pelgrims mis van half acht als afsluiting bij te wonen. Was er j.l. maandag ook al geweest wat mij toen een vredig gevoel gaf. Zij hadden mij niet verteld dat de Butafumeiro zou worden geslingerd, iets wat zij wel wisten vertelde ze me achteraf.

Na de dienst voor de laatste keer lekker kletsen bij een biertje en een tappa alvorens een ieder zijn hostal opzocht, de een kwam de ander ging Santiago verlaten de dag daarop.

Maquette van de Cathedral op Lavacolla, vliegveld.

Na een onrustige nacht werd het een vreemde dag, klaar wakker zoals op de standaard wandeldagen en er volgde de standaard routine, vreemd. Gelaten je rugzak tactisch inpakken en zo geruisloos vertrekken iets wat achteraf onnodig bleek te zijn. Was blijkbaar plots in een vreemde tijdlope terechtgekomen. Was op tijd, in mijn gevoel, op het vliegveld aanwezig. Alléén twee uur te vroeg de vlucht ging pas om 15:15 uur en niet om 13:15 uur. Wat mij nu tijd geeft om alles nog eens de revue te laten passeren en met een goed en rustig gevoel de wandeling met zijn vele uitdagingen die ik onderweg tegen kwam en heb overwonnen. Santiago opnieuw ga verlaten en de weg naar huis gaat beginnen waar ik hopelijk mijn ervaringen en opgedane kennis kan benutten en gebruiken.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *