De teerling is geworpen….

Na vele dagen en nachten van overdenken van wat nu te doen is uiteindelijk het begin gemaakt.

Nu 5 maanden later na het verlaten van het ziekenhuis, nadat ik er was opgenomen vanwege een TIA. Is het besluit genomen en uiteindelijk de teerling geworpen, ik ga proberen om mijn droom te verwezenlijken, de pelgrimstocht naar Santiago de Compostella proberen te volbrengen. Dit is een uitdaging en het zal geen gemakkelijke zijn. Gedurende de revalidatie en de gesprekken die zijn gevoerd in de achterliggende maanden kwam regelmatig het woordje loslaten voor. Na de opmerking dat ik de Camino wilde gaan lopen keek men eerst vreemd op maar na enige uitleg werd me gezegd dat dit geen slecht idee zou zijn “om de lasten van het verleden en de gevolgen hiervan” te verwerken en los te laten. Lasten die je al jaren met je meedraagt op je schouders, dit zal geen gemakkelijke opgaaf zijn. Want wat wordt er nu echt bedoeld met loslaten, is het datgene wat je gevoel en stemming beheerst of is het dat deel van je verleden wat nu een obstakel is in je dagelijks welbevinden. Je persoonlijke verleden met al zijn positieve en negatieve momenten.

Ik ga proberen te ontdekken en ondervinden wat men hier nu mee bedoeld. Tijdens mijn zwerftochten over het internet en lezen van de vele blogs kwam je veel tegen. Dit versterkte mijn de wens en de hoop dat ik als een ander mens mag terugkeren. Niet zo strak en zakelijk maar eentje met een beter “mens” gevoel. Mocht alles lukken en in te plannen zijn, dan wilde ik proberen om hier half april 2013 aan te beginnen en de eerste stappen te zetten van deze wandeltocht.

2 gedachten over “De teerling is geworpen….

  1. Dierbare Rene.
    Net op je nieuwe site gesnuffeld.
    Het ziet er fantastisch uit.
    En geloof maar dat ik nog menig keertje in ga loggen.
    Proficiat en het aftellen gaat ook door zag ik toen ik erop kwam.
    Heel stilletjes tel ik samen met jou af tot 15 april.
    Lieve groet van Annelies

  2. Lieve Rene
    Het is nu 1 dag na het uitzwaaien van de pelgrims die dit jaar hun droom gaan verwezenlijken. Ik prijs me gelukkig dat ik aanwezig was bij dit plechtige en ook voor mij zo emotionele moment. Wanneer je onderweg twijfelt of wat dan ook, denk dan terug aan dit mooie moment in de Maria Jesse Kerk in Delft. Dat zal je sterken en moed geven om door te gaan. Weet dat ik stilletjes met je mee reis. Nog maar 4 weken en dan is de grote dag daar. Ik wens je sterkte, heel veel moed en alle liefde die je draagt. Dikke knuffel, @nnelies XXX

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.