Nog 6 weken.

De laatste 40 dagen voor vertrek.

Vandaag schijnt weer eens echt de zon en genieten we weer volop van een strakke blauwe lucht en een warmte die we weken niet hebben gekend. We werden er sikkeneurig van en velen hadden last van een kort lontje.

Maar vandaag was het een en al vriendelijkheid rondom. Vorige week nog een fijne oefen wandeling gelopen hier in de regio met een ietsjes over beladen rugzak, om te voelen wat mogelijk was te dragen zonder last. Ook dit ging vlekkeloos waardoor bij mij het gevoel opkomt, hier zal ik geen ernstige hinder van ondervinden onderweg, maar de tijd zal het leren. De paklijst werd nog eens nagelopen en jawel er kon toch nog iets meer worden thuisgelaten al zijn het slechts enkele grammen maar het volume was beduidend.

De voorlopige wandelplanning is gemaakt, na aankomst in Dax (Frankrijk) wordt er daar overnacht en gaat het de dag daarop beginnen. Lopen naar Sorde-L’Abbaye om dan via Saint Palais – D’Ostabat naar Saint-Jean-Pied-de-Port te lopen aan de voet van de Pyreneeën, waar ik dan op vrijdag 19 april hoop aan te komen. De keuze om eerst een paar dagen in te lopen voordat  de oversteek zal worden gemaakt naar Roncevalles, het begin punt van de Camino Francés, is een advies van een ervaren pelgrim eentje die ik zonder tegenwerping heb geaccepteerd.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.