Trainen en voorbereiden

Na de terugkeer uit Le Chemin in april werd het tijd om echt te gaan trainen en jezelf voor te bereiden op de komende wandel ervaring in Spanje de Camino Inglès van El Ferrol naar Santiago de Compostela en als afsluiter door naar Fisterra. Maar je weet dat dat niet zomaar gedaan kan worden zonder enige goede voorbereiding, dus het werd oefenen zoveel als je kon met als deelname en eerste uitdaging de 4Daagse in Nijmegen in juli 2015. Maar niets gaat zonder een wandeltochtje met een juiste afstanden daar de keus was gemaakt om de 30km afstand te gaan lopen werd hier stevig aan gewerkt met om de week een wandeltocht op zaterdag en een “losse flodder” ergens in een week. Zodat je uiteindelijk een overmaat liep in een oefentocht van 35Km en tussendoor het internet afstruinen naar info, boek recensies lezen en kijken welke gids je gaat gebruiken. Uiteindelijk heb ik nu twee boekwerkjes, alleen het kiezen is moeilijk wordt het het gidsje van de Confraternity of Saint James of het Outdoor gidsje van Raimund Joos. Het eerste boek(je) is in het Engels, goed beschreven routes en zonder al teveel er om heen maar helaas zonder duidelijke kaartjes, het Outdoor gidsje is in het Duits, compacter, goed voorzien van symbolen en uitleg maar in mijn gevoel iets te veel voorzien van neven informatie.

IMG_0003IMG_0001

De keuze moet nog worden gemaakt welk gidsje het wordt maar de  beschrijving in de talen is niet het probleem maar het formaat. Ondertussen ook de reis heen en terug geboekt, beiden via Santiago de Compostela met aankomst op 20 augustus 2015 waar ik dan na aankomst direct doorreis naar El Ferrol met daags erna een kleine rustdag om even alles te laten bezinken om daarna op pad te gaan voor de reis van El Ferrol naar Santiago en vandaar door naar Fisterra -> Muxia en uiteindelijk weer terug naar Santiago.

Hopelijk gaat dit mij beter af als de 4Daagse 2015, daar ik deze keer voor een 2e keer de finish niet haalde vanwege een blessure deze keer een spier ontsteking onder de linkervoet. Waarop ik besloot op de 3e dag te stoppen om mijn plannen voor augustus om deze wandeling met gezonde ledematen en voeten te kunnen doen. Ik hoop dat Jacobus mij dan welgezind is en dat ik wederom een fijne, ontspannende en leerrijke tocht mag volbrengen zoals destijds in 2013 de Camino Francés

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.