De laatste week

Na een inspannende zaterdag die begon met de voorjaars-wandeling van de  St. Jacobs Genootschap regio Rotterdam en ’s avonds het etentje van de wandelvrienden. Met aansluitend een laatste cursusdag (voor Broekpoldergids) op zondag 7 april ging de laatste week in voor vertrek. Omdat je zaterdag op tijd aanwezig wilde zijn in Gorinchem, waar de regio wandeling plaats vond, moest je wel op tijd vertrekken hetgeen haast mislukte door omstandigheden. Het was voor mij een laatste mogelijkheid om nog even de benen te strekken en de nu werkelijk ingepakte rugzak te testen. Hij bleek goed te zijn gepakt daar ik niet het gevoel had een, volgens de vele opmerkingen te zware, rugzak droeg. De dag begon enigszins chaotisch maar naar verloop van de dag ging het steeds soepeler. De door de regio uitgezette wandeling ging door historisch Gorinchem alvorens we richting Loevestein gingen. Zonder te weten dat we een kleine tussenstop maakten in Woudrichem en bij aankomst met het gezelschap belandde tussen de opnames van een tv-serie. Na een kleine wandeling en een kleine pauze vertrokken we richting slot Loevestein. Hier werd een flinke wandeling gemaakt door het struin gebied en andere paden, waar we na enige uren wandelen weer terugkeerden bij de aanlegsteiger van de veerboot. In de tussentijd hadden we ook tijdens de wandeling onszelf voorzien van de boterham.

Tijdens de wandeling had je veel tijd gehad om met bekende en onbekende pelgrims kennis uit te wisselen voor de komende tocht en die vragen te stellen die je graag beantwoord zag. Elk van ons deelde zijn ervaringen en gaf je goede raad en adviezen mee voor onderweg. Na de aankomst in Gorinchem werd er nog een laatste drankje genuttigd om daarna op weg te gaan naar huis en op het moment dat je het gezelschap verliet werd je door hen een Buen Camino toegewenst en uitgezwaaid.

’s Avonds na de wandeling was er nog een klein etentje met de Wandelmaatjes waarvan we een combinatie avond hadden gemaakt. Zoals gedaan in het voorgaande jaar, er werd het einde van de winter(wandelingen) gevierd en het begin van een nieuw wandelseizoen, maar deze keer werd het een bijzonder eind en begin etentje. Een van de wandelmaatjes gaat op pad om zijn droom te verwezenlijken en de anderen gaan zich in de komende tijd voorbereiden op de Nijmeegse 4Daagse, dit na een maandenlange voorbereiding waar ook zij deel van hebben uitgemaakt.

2 gedachten over “De laatste week

  1. Querido Peregrino.
    Het was zaterdag inderdaad een struintocht. Maar wel weer geweldig om te doen.
    Ook was het leuk dat de groep zo groot was. En ja iedereen die je aansprak en ook van alles van je wilde weten. Kortom een fijne en ook nuttige dag. Nu zijn de laatste dagen voor je vertrek aangebroken. Blijf zoeken naar evenwicht op alle fronten.
    Ik sluit me aan bij de aloude wens “Buen Camino” en “Ultreia” en doe er mij eigen
    “Vaya con Dios” nog bij. Lieve Rene ik wens je alle goeds voor straks en veel gelukkige momenten. Laat de “Camino” zijn werk doen. Tot daarna!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Liefs van Annelies

  2. Hoi Rene,

    Ik heb je afgelopen week niet meer gezien, maar wilde je toch nog even een goed reis wensen. Dus bij deze: “Buen Camino”. Veel plezier en geniet ervan. Succes!

    Groeten, Mariska

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.